Illustration till kampanjen. I "hjärta" CP.CP är inte något fult som man inte ska säga, CP står för celebral pares. Det vill bloggarna Towe Paqualin och Jon Klarström få fler att förstå. Därför har de startat kampanjen som på kort tid har samlat 300 anhängare på Facebook och fått uppmärksamhet runt om på webben och i radio.

– Vi försöker göra världen bättre för våra barn så att dom slipper växa upp som ett nedsättande skällsord. Det är viktigt att förtydliga att CP är något man HAR och inget man ÄR, framhåller Towe och Jon som båda har barn som har celebral pares.

Vad tror ni att ni kan uppnå?
– Cerebral pares är en så vanlig diagnos i Sverige och ändå så osynlig, det verkar nästan som det är belagt med skam att ha en CP-skada eller säga att ens barn har en CP-skada. Genom att visa att alla inte tänker haka på och godkänna dagens användning av CP som uttryck så hoppas vi i alla fall få bort den passiva tystnaden som omgärdar uttrycket hos alla de som inte missbrukar det, säger Jon Klarström.

Vem vill ni nå?
– Den här kampanjen är öppen för alla och ju fler som lyssnar desto bättre. Tyvärr använder faktiskt folk i alla åldrar CP i fel sammanhang. Genom att vi har ställt oss upp och sagt att det inte längre är ok kan vi kanske bryta trenden i ett led som undermedvetet drar med sig det andra, säger Towe Paqualin.

Läs mer:

Towe Paqualins blogg "CP-mamman" »
Jon Klarströms blogg "Jonvision" »

Text:

Kommentarer är avstängda.