Avrinningshålet i ett badkarVill ha ändrade tillgänglighetsregler. Mindre badrum kan ge 50 procent fler lägenheter, anser branschorganisationen Studentbostadsföretagen.

 

Lägre krav på tillgänglighet är den faktor som främst skulle ge fler studentlägenheter, menar branschorganisationen. Det är kritiska till att Boverket, i den rapport som presenterades i går, inte föreslår förändrade tillgänglighetsregler.

Enligt Boverket är skillnaden i yta mellan en tillgänglig och en otillgänglig studentlägenhet marginell och inte något som motiverar sänkta krav på tillgänglighet.

–  Hur de kommit fram till det är oerhört märkligt och man undrar om de helt enkelt inte vågar föreslå en förändring? Det är inte så svårt att räkna ut vad de tillgänglighetsregler branschen efterfrågar skulle innebära. Vi har låtit rita om ett antal svenska projekt efter norska regler och vinsten är i vissa fall över 50 procent fler lägenheter per projekt. Om det är en för liten effekt undrar jag var de lägger ribban någonstans, säger Martin Johansson, generalsekreterare för Studentbostadsföretagen i ett pressmeddelande.

 

 

Text:

Kommentarer är avstängda.