En hög med myntMannen ska under flera år ha rapporterat till Försäkringskassan att hans 93-åriga mamma ska ha arbetat heltid som personlig assistent för en kvinna. Polisen misstänker att mannen har lurat staten på flera miljoner kronor, uppger SVTs Västnytt.
Mannen nekar till brott men är anhållen sedan i onsdags.
– Vi misstänker att det är ett utbrett fusk med de tidrapporter som de misstänkta lämnat till Försäkringskassan och vi har nu många förhör att hålla med de misstänkta och med andra personer som kan lämna upplysningar i ärendet, säger kommissarie Karl-Arne Ockell på Länskriminalpolisens bedrägerirotel i Halland i ett pressmeddelande.

DHRs förbundsordförande Maria Johansson säger till SHT att det inte finns så mycket att göra i dagsläget.
– Vår primära fokus är att stötta Hallands läns distrikt. I övrigt kan vi bara avvakta. Det är naturligtvis jätteallvarliga misstankar och jag förstår att många blir besvikna och upprörda, men det här har inte skett i DHRs namn eller berört DHRs verksamhet, säger DHRs förbundsordförande Maria Johansson.

UPPDATERING: Mannen är inte längre anhållen men enligt Polisen finns misstankarna mot honom kvar och utredningen fortsätter. 

Taggar: personlig assistans, DHR

Text:

Kommentarer är avstängda.