Rasmus Isaksson
Rasmus Isaksson svingar ordförandeklubban

Rasmus Isaksson från Eslöv valdes på söndagen till ny förbundsordförande i DHR. Beslutet var enhälligt.

 

– Det här är stort för en kille från Eslöv, sa Rasmus Isaksson när han tackade mötet.

Han lovade också att ta uppdraget som förbundsordförande på väldigt stort allvar. Och han menade att DHR måste jobba brett och tillsammans med andra.

– Det är viktigt att vi tar ställning mot all forma av diskriminering. Även när den drabbar andra än personer med rörelsenedsättning.Vi diskrimineras inte för att vi har en rörelsenedsättning utan för att den rådande normen är för smal, sa Rasmus Isaksson.

Han underströk också vikten av att DHR upprätthåller sin policy att inte någon gång acceptera otillgänglighet och utestängning. Det är nödvändigt för att få till en genomgripande samhällsförändring.

– Jag är inte nöjd som det är idag. När vi går in i 2014 borde vi kommit längre än så. Men jag är hoppfull,sa a Rasmus Isaksson

Rasmus Isaksson var utan konkurrens i ordförandevalet. Desto hårdare kamp var det om platserna som ledamot i förbundsstyrelsen. Femton personer slogs om någon av de nu bara sex platserna. Segrande ur striden gick Lars-Göran Wadén, Mohammed Jaber, Åsa Lindqvist, Bengt Östling, Nils Duwähl och Ritva Korva Thuresson.

Text:

Kommentarer är avstängda.