Doro Phoneeasy 410Doro är en av de största tillverkarna av telefoner som är lämpliga för seniorer och människor med funktionsnedsättningar. Den här modellen är vikbar, vilket innebär att det inte går att oavsiktligt komma åt knapparna när telefonen ligger i fickan eller handväskan.

Telefonen är utvecklad i samarbete med Ergonomidesign och Hjälpmedelsinstitutet och kommer i tre färger – vit, svart och vinröd. Den svarta har en matt yta som dessutom ligger bra i handen. Knapparna är stora, något upphöjda och lätta att trycka ner, och är dessutom placerade med ett par millimeters mellanrum så att man inte kommer åt någon knapp av misstag.

Skärmen är rejält tilltagen, och texten är stor och lättläst. Menynavigeringen – det vill säga hur telefonens funktioner ser ut på skärmen – är tämligen enkel. Doro 410gsm har en funktion som sticker ut, och som konkurrerande aktörer också kommer inkludera i framtiden – en alarmknapp på baksidan. Den kan kopplas till antingen larmcentralen, eller till någon när och kär. När knappen hålls intryckt ett visst antal sekunder ringer telefonen automatiskt upp det angivna numret, vilket kan vara väldigt praktiskt om man ramlat och inte kan ta sig upp. Den största nackdelen med mobilen är utformningen. Doro 410gsm är helt enkelt inte särskilt snygg att titta på.

Sammanfattning Doro Phoneasy 410:
+ Bra knappsats. Stor skärm.
Ful.

Den här artikeln har följande taggar:
telefoni

Text:

Kommentarer är avstängda.