Tobias HolmbergVem är du?
– Jag är 18 år och går fortfarande på gymnasiet. Jag har alltid varit politiskt intresserad och aktiv sedan jag var åtta år. Politik är det livet går ut på.

Hur kommer UR förändras med dig som ordförande?
– Jag hoppas att jag långsiktigt kommer att skapa skillnad så att den politiska diskussionen kommer fram tydligare. Min uppfattning är det har varit lite för mycket fokus på läger och aktiviteter de senaste åren. Unga rörelsehindrade är en politisk organisation som ska driva politiska frågor.

Vad vill du åstadkomma som ordförande i UR?
– Jag vill ju självklart få igenom en diskrimineringslagstiftning gällande tillgänglighet. Det är en av mina största frågor. Vi måste självklart också se till att inte den personliga assistansen blir sämre än den redan är.
Sedan när det också de arbetsmarknadspolitiska frågorna finns mycket konkret att ta på.

Hur ska du nå framgång?
– Jag hoppas ha hela förbundet med mig och att vi tillsammans kan driva på i dessa frågor. Att vi tillsammans kan hitta nya kreativa sätt att nå ut med vårt budskap.

Tobias Holmberg om …

… den svenska funktionshinderpolitiken?
– Jag tycker att den går åt fel håll den senaste tiden på många olika områden. Samtidigt går utvecklingen framåt på andra håll. Helt klart borde vi komma längre både när det gäller tillgänglighet och inte minst arbetsmarknadspolitiken. Nu säger regeringen att de driver arbetslinjen även för unga med funktionsnedsättning, men jag är inte helt övertygad ännu.

… DHR?
– Jag tycker ganska bra om DHR. Jag gillar att DHR är väldigt aktiva i den politiska debatten. De driver även våra politiska frågor på ett väldigt bra sätt.

Taggar: Förbundet unga rörelsehindrade, Tobias Holmberg

Text:

Kommentarer är avstängda.