Hamburgare på grillen
Het fråga i Enköping.

Hamburgerkedjan Max i Enköping slipper anpassa sitt kök sedan kommunen tagit tillbaka kravet på att alla delar av restaurangen görs tillgänglig, skriver tidningen Restauratören.
Det var i början av året Enköpings kommun ställde krav på att restaurangkedjan Maxs lokaler skulle anpassas för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga, så även köket.

Det går inte att handikappanpassa våra kök, menade hållbarhetschef Pär Larshans vid hamburgerrestaurangen och pekade på att det till exempel inte finns några fritöser som är gjorda för att jobba sittande vid och man befarade då att kommunen skulle genomdriva anpassningar trots att tekniska lösningar saknades.

Nu har man kommit överens med kommunen och genom att installera hiss
i de tvåvåningshöga lokalerna,  som från början var anledningen till att kommunen ställde krav på tillgänglighetsanpassning, släpper kommunen kravet på anpassning av köket.
– Köket kom med av en slump när man ställde krav på hiss, säger kommunens bygginspektör Stefan Andersson till Restauratören.
– Tekniska lösningar för anpassning av köket saknas och vi måste anpassa kraven till verkligheten, menar Stefan Andersson men tillägger att den dag sådana finns kommer också kraven att ställas.
 
Taggar: tillgänglighet arbete

Text:

Kommentarer är avstängda.