Erik Ullenhag
Erik Ullenhag

Regeringen är överens om att lägga ett förslag om bristande tillgänglighet som diskriminering, säger integrationsministern. Men detaljerna är inte klara.

Erik Ullenhag– Detta är första gången som alla fyra partier i regeringen är överens om att vi ska återkomma till riksdagen med ett lagförslag om att bristande tillgänglighet, sa integrationsminister Erik Ullenhag (FP) när han talade vid Neurologiskt handikappades riksförbunds kongress i fredags.

Ställningstagandet ska enligt Ullenhag presenteras i budgetpropositionen som lämnas till riksdagen senare de här veckan.

Det har gått drygt tre år sedan Hans Ytterbergs utredning ”Bortom fagert tal” färdigställdes i regeringskansliet och över tusen dagar sedan remisstiden för samma utredning gick ut. Något som den stå kallade torsdagsaktionen påminner regeringen om varje vecka.

Trots att frågan har beretts under lång tid är regeringspartierna ännu inte överens om hur lagförslaget ska se ut. Det man nu är överens om är en inriktning inför 2014.

– Sedan ska vi förhandla hur propositionen ska se ut och återkomma i detalj till riksdagen. Det vi säger i statsbudgeten är vad vi siktar på att åtstakomma under kommande år, säger Erik Ullenhag till NHR.

På nhr.se kan du se en intervju med Erik Ullenhag »

Text:

Kommentarer är avstängda.