En kassa i en livsmedelsbutikMan menar att det lönar sig att inventera butikerna och föreslår därför butiksägarna att göra denna tillgänglighetsinventering som både kan ge fler kunder och bredda kundkretsen. Enligt projektledaren Åsa Kågeson är inventeringen både enkel och snabb att genomföra.
Resultatet från inventeringen läggs sedan ut i den tillgänglighetsdatabas som startades i Västra Götaland för några år sedan. I databasen kan kunderna själva söka den information man behöver för att avgöra om en butik är värd ett besök eller ej.

Butiker i 17 län runt om
i landet har inventerat och branschens ambitionen är nu att det ska bli fler. Som utgångspunkt för inventeringen används en mall som är framtagen av handikapporganisationerna för olika former av funktionsnedsättningar och det är utifrån resultatet från denna informationen sammanställs.
– Det är det som är det fina med detta upplägg, databasen tillhandahåller detaljerad information, men det är den funktionshindrade som själv avgör, säger Pär Bygdeson vd för Livsmedelshandlarna i tidningen.

Kolla tillgängligheten i din butik:

Tillgänglighetsdatabasen »

Läs SHTs artikel om livsmedelsjättarnas syn på tillgänglighet:
Otillgängliga matbutiker fortsatt problem »

Den här artikeln har följande taggar:
tillgänglighet, tillgänglighetsguide

Text:

Kommentarer är avstängda.