Finns det något rödgrönt motförslag till regeringens undantagstyngda proposition om tillgänglighet som en form av diskriminering? Mp tror på en lösning men S svävar på målet.

– Jag tror inte att det blir svårt få ihop en gemensam följdmotion till propositionen i riksdagen, sa Miljöpartiets Agneta Luttropp när representanter från alla riksdagspartierna utom Sverigedemokraterna på fredagen möttes i en funktionshinderpolitisk debatt ordnad av Förbundet rörelsehindrade.

Luttropp, som sitter i socialutskottet, upprepade sitt partis kritik mot undantagen för småföretag. en linje som även vänsterpartiets Eva Olofsson ställde sig bakom.

– Förbudet kan bli kontraproduktivt eftersom det säger till små företag att ni behöver inte göra någonting, menade Olofsson.

Socialdemokraternas representant i debatten, Lennart Axelsson, kunde dock inte säga vilka ändringar av förslaget som hans parti kommer att föreslå i sin motion.

– De långtgående undantagen som regeringen gör i förslaget är skälet till att vi motionerar, men jag kan inte säga hur partiet kommer att agera. För egen personlig del har jag svårt att se hur förslaget med de här undantagen ska kunna göra någon skillnad, sa Axelsson.

Text:

Kommentarer är avstängda.