I en nyligen antagen policy för hur förbundet framgent ska förhålla sig till Sverigedemokraternas inträde i riksdagen slår man fast att all intressepolitik gentemot Sverigedemokraterna är uteslutet.

RTP kommer inte att begära uppvaktningar, bjuda in eller träffa SD som man normalt gör med alla riksdagspartier. Samma sak gäller närvaro vid Sverigedemokraternas kongresser. Däremot har man för avsikt att kommentera  utspel, program och förslag.

Som sista punkt i sin policy säger RTP att man inte anser att ett aktivt medlemskap i Sverigedemokraterna  är förenligt med förtroendemannauppdrag i Personskadeförbundet RTP, då det inte är förenligt med den värdegrund förbundet står för.
– Sverigedemokraternas lösning på samhällsproblem är en elitens rätt att värdera och gradera människors värde. Historien har visat hur sådant kan sluta. 1939-1945 mördades mer än 200 000 oskyldiga personer med funktionsnedsättning av de tyska nazisterna. Även om Sverigedemokraterna på demokratiskt sätt har röstats in i Sveriges riksdag kan vi inte bortse från deras ursprung och människosyn. Som intresseorganisation är det uteslutet att bli företrätt i riksdagen av Sverigedemokraterna, säger Pelle Kölhed förbundsordförande i Personskadeförbundet RTP.

Den här artikeln har följande taggar:

Sverigedemokraterna, Pelle Kölhed, RTP

Text:

Kommentarer är avstängda.