BIld på boken "Våga arbete!""Våga arbete! Yrkesliv med stöd av personlig assistans" är namnet på en nyutkommen bok där sexton assistansanvändare intervjuas om sitt yrkesliv. De har yrken som spänner över helt skilda fält – jurist, lärare, säljare, biomedicinsk analytiker, sjuksköterska, präst m fl – men det gemensamma är att de också har personlig assistans.
Med konkreta exempel och tips kring uppkomna problem och lösningar berättar de för Jessica Smaaland som skrivit boken om sina erfarenheter från ett aktivt yrkesliv med assistans.
– Visst finns det en hel del hinder och problem att övervinna, menar Jessica Smaaland, men tanken med boken är att läsaren istället ska se möjligheterna – oavsett om denne är en arbetssökande, arbetstagare eller arbetsgivare.

Författaren, som själv har assistans, låter även läsaren få del av egna reflektioner och erfarenheter från yrkeslivet. Boken, som är både lättläst och inspirerande, vänder sig till den som har funktionsnedsättning och vill veta mer om hur det fungerar att arbeta med stöd av assistans. Men den kan också vara nyttig läsning för arbetsgivare,  personliga assistenter och alla som arbetar med till exempel vård och rehabilitering. Boken illustreras träffsäkert av Karolina Oad.

Våga arbete är utgiven av Gothia förlag i samarbete med Intressegruppen för Assistansberättigade som ett resultat av ett arvsfondsprojekt.

Den här artikeln har följande taggar:
arbete, personlig assistans

Text:

Kommentarer är avstängda.