Foto: istock
Foto: istock

Bär du på en bra idé till ett nytt hjälpmedel? Här är de tre bästa tipsen från uppfinarproffsen Marit Sundin och Ulla Lindberg.

1.

Våga testa din idé! Tänk: vad är det värsta som kan hända?

2.

Sök hjälp och avsätt tid och pengar för att utveckla idén.

3.

Var tålmodig, allt tar längre tid än du tror.

 

Det finns mycket att tänka på när en bra idé ska utvecklas till en innovation och en framgångsrik produkt eller tjänst. På sajten innovationonline.se ger Svenska Uppfinnareföreningen vägledning om hur du gör. Här finns information och konkreta tips om allt från hur man undersöker efterfrågan och får koll på konkurenterna till hur man startar företag, gör affärsplaner och skyddar sina idéer.

Att utveckla en idé kan kosta en hel del pengar. Inte minst kan det ta tid innan investeringar i tid och pengar ger intäkter från försäljning. Om de egna besparingarna inte räcker finns det möjlighet att söka pengar på andra håll. Bland annat erbjuder staliga Almi särskilda innovationslån. Ett annat alterativ är att söka medel från fonder. Just nu pågår ansökningarna till Jimmy Dahlstens fond som är instiftad av hjälpmelesföretaget Etac. Fram till 30 januari är det möjligt att söka pengar till idéer som möjliggör ett friare liver för personer med nedsatt rörlighet.

Text: Lena Fieber

 

 

Text:

Kommentarer är avstängda.