HusUtgångspunkten för projektet Bo bättre på äldre dar, som drivs av Hjälpmedelsinstitutet, är att antalet äldre i Sverige blir allt fler och att mer än hälften av de bostäder där personer över 65 år bor är otillgängliga.
Projektet är ett regeringsuppdrag, som syftar till att öka tillgänglighet i bostäder så att det är möjligt för äldre att kunna bo kvar hemma, men projektet  arbetar även för att skapa utemiljöer och mötesplatser för äldre.

De kommuner som har fått projektstöd i tredje och sista utlysning är: Örnsköldsvik, Alingsås, Laholm, Dals-Ed, Borlänge, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Färgelanda, Gnesta, Härnösand, Falkenberg, Vaggeryd, Haninge, Stockholm (Skärholmens stadsdel) och Lidköping.
– Med allt fler äldre människor i samhället, är det viktigt att vi får bättre kunskap om hur äldre vill bo och hur bostadsbeståndet ser ut, så att kommunerna kan göra en bra planering, säger Jan Grönlund, direktör på Hjälpmedelsinstitutet. Dessa projekt som nu fått stöd är viktiga i det arbetet.

Taggar: äldre, tillgänglighet

Text:

Kommentarer är avstängda.