Integrationsminister Erik Ullenhag tar emot 1200 kort om tillgänglighet och diskriminering av Maria Johnansson.1200 personer har skickat in DHRs vykort där man, förutom att hitta fem tillgänglighetmissar i en tecknad bild, också ställer sig bakom kravet att regeringen tar "krafttag" mot den diskriminerande otillgängligheten. Vykorten överlämnades på onsdagen till den ansvariga ministern, Erik Ullenhag av DHRs ordförande Maria Johansson.

Erik Ullenhag upprepade sitt besked om att hans ambition är att gå i mål med en lagstiftning som klassar bristande tillgänglighet som olaglig diskriminering. Just nu arbetar departementet med att sammanställa remissvaren på utredningen Bortom fagert tal.

När ett förslag kan lämnas till riksdagen vill inte Ullenhag precisera, man han hoppas att frågan "kan landa" under året. Ett lagstiftningsärende som detta tar tid att bereda, menar han men just den här frågan kräver också vidare förhandlingar inom regeringen.
– Det är ingen hemlighet att det finns olika åsikter mellan partierna och mellan de olika departementen i den här frågan, säger Erik Ullenhag.

Den här artikeln har följande taggar:
tillgänglighet, diskriminering, Bortom fagert tal, Erik Ullenhag, DHR, Maria Johansson

Text:

Kommentarer är avstängda.