Vi har satt ord på förtrycket


Johanna Andersson: Det är en befrielse att se att kampen för ett samhälle fritt från fördomar och förtryck utvecklas och går framåt

Vikten av samarbete


Rasmus Isaksson: En del av den obekväma tystnaden i valrörelsen tror jag tyvärr att vi i funktionshinderrörelsen får ta på oss. Vi lyckades inte nå fram.

Symbol med makt


Camilla Nordgren: Vi har blivit så vana vid att se den att jag tror att få funderar över den och hur den påverkar oss. Men vad är det egentligen den visar?

”Vi är också sexuella varelser”


Varför det är så förbjudet att prata om sex i kombination med normbrytande funktionalitet. Jag menar, vi är också sexuella varelser. Vi är också kåta ibland, skriver Johanna Andersson.

Valdebatt utan rättigheter


Rasmus Isaksson: Valrörelsens avsaknad av ett inkluderande synsätt ger upphov till en haltande problemanalys och få konkreta lösningar.

Genialiskt drag på Facebook


Ledare: Mina tweets sprids snabbare genom politikens korridorer än vad det tar för mig att åka till Riksdagen och dela ut flygblad till ledamöterna, skriver Rasmus Isaksson.

Tillgänglighet över röda mattan


Om förändringsarbetet behöver gå via beslutsfattares egna erfarenheter kommer det att gå långsamt. Om det ens kommer att röra sig i någon riktning, skriver Camilla Nordgren.

”För tidigt att slopa biståndet”


Våra kunskaper om hur situationen ser ut i världen är ofta föråldrade vilket lätt leder till den felaktiga slutsatsen att biståndet inte gör nytta, skriver Roland Håkansson, ordförande för Myright i en replik till Bo Svensson.