Maria JohanssonMaria Johansson har varit förbundsordförande i DHR sedan 2007. När hon lämnar uppdraget nästa höst har det gått sex år sedan hon tillträdde.
– Jag tycker att sex år är en alldeles lagom period  för ett sådant här uppdrag, säger Maria Johansson och utvecklar:
– Som ordförande måste man sitta tillräckligt lång tid för att hinna genomföra någonting, men en organisation får inte blir för hårt kopplad till en person. Sitter man längre finns risken att man fastnar.

Vid förbundsmötet nästa år ska DHR ta ställning till det så kallade "Storg-förslaget" som ganska radikalt kan komma att förändra organisationens struktur och arbetssätt. Är det lämpligt att samtidigt byta ordförande?
– Man kan tycka att det aldrig är ett optimalt tillfälle att byta ordförande, men man kan också se att det är ett ypperligt tillfälle att göra det när man samtidigt gör stora förändringar. Ska man vänta på det absolut rätta tillfället tror jag aldrig att det infinner sig.

Valet av ny ordförande i DHR sker vid förbundsmötet i oktober 2013. Fram tills dess  lovar Maria Johansson att ge uppdraget sin fulla uppmärksamhet.
– Jag kommer ge järnet under det här året som är kvar. Det är ingen tvekan om det. Jag kommer bland annat att göra vad jag kan för att ro "Storg-förslaget" i land. Jag tror på förslaget. Det behövs en stor förändring för att DHR ska utvecklas och gå framåt, kanske till och med för att överleva.

Än så länge finns inga nominerade för att ta över efter Maria Johansson, berättar Frank Lundin, sammankallande i DHRs valberedning. Men han räknar med att inom kort få in namn på lämpliga kandidater.
– Vi ska ha en träff i valberedningen för att prata igenom läget. Det här gör ju att vår uppgift blir ännu viktigare, säger Frank Lundin.

Taggar: DHR, Maria Johansson

Text:

Kommentarer är avstängda.