Tobias HolmbergRegeringens presenterade i dag ett antal åtgärder för att minska antalet unga som beviljas aktivitetsersättning ska minska
Men förslaget får kritik av Förbundet Unga rörelsehindrades ordförande Tobias Holmberg.
– Regeringen har fel angreppssätt. Istället för att satsa på saker som gör det möjligt för personer med funktionsnedsättning att komma ut i arbetslivet, som personlig assistans eller tillgänglighet, så väljer man att plocka bort en sak som finns för att många inte kan jobba på grund av otillräcklig personlig assistans och otillgänglighet, säger Tobias Holmberg
– Att många blir av med aktivitetsersättningen slår ut dem från samhället istället för att hjälpa dem ut på arbetsmarknaden.

Bara på en punkt är han positiv. Det gäller den föreslagna utbildningssatsningen mot landets studie- och yrkesvägledare som ska få lära sig mer om ungdomar med funktionsnedsättning och vilka stöd samhället erbjuder.
– Det är den insatsen som jag tycker är bra av de som de har kommit med idag.
Annars är det ett problem med den här regeringen att den jobbar för att minska bidragen istället för att satsa på att det skapas fler jobb eller ett bättre stöd så att fler kommer ut i arbetslivet.

Så vill regeringen förändra aktivitetsersättningen »

Taggar: aktivitetsersättning, arbete, Tobias Holmberg

Text:

Kommentarer är avstängda.