SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, som arbetar med forskning, provning och cetifiering, tar i höst över provningen av hjälpmedlen från Hjälpmedelsinstitutet, HI.

SPs satsning på området kommer att bli till nytta för både industrin och användare av hjälpmedlen, menar Erica Waller, ansvarig för avdelning för hållfasthet och konstruktion. Fler äldre i samhället ökar behovet av säkra produkter inom hjälpmedelsområdet, säger hon och menar att en stark resurs när det gäller provning och certifiering av produkter är en viktig förutsättning för detta.
– Nu kan vi erbjuda både Hjälpmedelsinstitutets och våra befintliga kunder ett heltäckande utbud av tjänster. Vi har till exempel både krockbanor och labb där vi kan prova såväl mekaniska egenskaper som elektroniken hos rullstolar, säger Erica Waller.

Men samarbete mellan Hjälpmedelsinstitutet och SP kommer att finnas kvar då HI behåller en viktig roll när det gäller standardisering på dessa områden.
– Vi tycker att det är mycket bra att provningsverksamheten blir kvar i Sverige, inte minst för leverantörer och tillverkare i landet, säger Ulrika Brändström, chef för avdelningen Provning och utvärdering på HI.

SP är ett statligt
ägt företag som arbetar med utveckling och utvärdering av teknik, material, produkter och processer.

Taggar: Hjälpmedel, HI

Text:

Kommentarer är avstängda.