PRotesterande håller upp flygblad

Omkring 300 personer samlades utanför regeringshögkvarteret för att kräva lagstiftning som klassar bristande tillgänglighet som diskriminering.

I 923 dagar har Torsdagsaktionen väntat på ett lagförslag från regeringen i det segdragna frågan om att klassa bristande tillgänglighet som diskriminering. På den här torsdagen tog de 15 förbunden bakom aktionen i lite extra. I stället för de 20 personer som vanligtvis står utanför Rosenbad på torsdagarna var det idag runt 300 som krävde handling från regeringen.

Ett fåtal ministrar på väg till veckans regeringssammanträde stannade till och samtalade med aktivisterna. Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) fick förklara moderaternas avvaktande inställning och menade att det finns många angelägna frågor i samhället men att de måste beredas så att resurserna kan fördelas. Och integrationsminister Erik Ullenhag (FP) lovade åter igen att ett förslag ska bli verklighet.

Aktivisterna höll en ganska låg profil. Inga slagord ropades. Istället viftandes med blå flygblad och den satiriska tidningsannons som Torsdagsaktionen publicerade i DN och Svd på torsdagsmorgonen. I anonsen driver man med regeringens oförmåga att komma till skott i frågan. Bland annat framställs barn- och äldreminister Maria Larsson som en jonglerande gycklare som tappat bollen funktionshinderpolitik, medam integrationsminister Erik Ullenhag porträtteras som en ängel som hänger i trådar från skyn.

Text:

Kommentarer är avstängda.