Den onda cirkeln


KRÖNIKA | Många arbetsgivare tvekar att anställa människor med funktions­nedsättning. Förmodligen handlar det inte bara om fördomar, skriver Fredrik Granath.

Visst jobbar vi för semestern


Trots att jag bara jobbat sedan i januari har jag glömt den där känslan av att vara arbetslös och hur eländig och ratad man känner sig, skriver Fredrik Granath.

Lovsång till bilen


DEBATT | Fredrik Granath: Regnet lämnar anklagande askgrå smuts efter sig på fönstret och jag tänker att jag kanske borde lämna bilen hemma för en gångs skull.

DHR, handikapp och jultomten


KRÖNIKA | Folk har frågat mig vad jag är – handikappad eller rörelsehindrad, rullstolsbunden eller rullstolsburen, och jag brukar alltid svara att jag är Fredrik, skriver Fredrik Granath.

Hur bojkottar man ett samhälle?


KRÖNIKA | Det bästa vi kan göra nu är att i största möjliga mån inte stödja affärer som inte vill ha funktionshindrade som kunder, skriver Fredrik Granath.

Bortom mazarinerna


KRÖNIKA | Det är besvärligt att inte kunna råda över var man äter sin mazarin, men det finns onekligen viktigare aspekter av otillgänglighet, skriver Fredrik Granath.

Vapen-design för alla


Vi kan väl alla enas om att en rättighet ska kunna åtnjutas av alla, även om det handlar om rätten att bära vapen, skriver Fredrik Granath.

Det är okej att hoppas


Att Barack Obama blir USA:s nästa president är något alla har rätt att glädja sig åt, skriver Fredrik Granath.