Debattvinjett med bild på Elin Åkesson”Ring in det nya, och ring ut det gamla.” Det är en klassisk fras som vi alla känner till. Självklart ska man inte förakta det som har varit. Men ibland måste det till lite ny luft under vingarna, för att saker och ting ska bli ännu bättre, och även smidigare.
Jag har varit aktiv i DHR Göteborgsavdelningen i fyra år och är numera dess ordförande. Jag brinner verkligen för våra rättighetspolitiska frågor. Dessa frågor är stora och inte alltid helt enkla utan väldigt ofta komplexa.

Som det ser ut idag, så har vi avdelningar och distrikt. Ofta känns det som att vi sitter och jobbar på varsin kant, fastän att vi jobbar mot samma mål.
Jag hoppas att dessa uppdelningar försvinner, (förslaget är ju bland annat att vi alla ska bli föreningar) och att det innebär att vi samarbetar än mer. Att vi då gör lite mer gemensamma krafttag i olika frågor än vad vi kanske gjort tidigare.

Vad gäller medlemmar, så anser jag att vi både ska värna om de medlemmar som finns idag, men också rikta uppmärksamhet till, och göra DHRs organisationer attraktiva för yngre medlemmar!
Det är en absolut nödvändighet att engagera även dem, de är framtiden. Exakt hur och med vad vi ska göra dem intresserade har jag inget färdigt svar på, men bara fantasin sätter stopp.

Förslaget på att sänka medlemsavgiften tror jag kommer att göra mycket. Också för dem som idag är engagerade i andra föreningar.
I förslaget talas också om nationellt medlemskap. Detta skulle innebära att man är huvudmedlem i Förbundet, och att det kan kombineras med ett eller flera medlemskap i en förening som i så fall ersätter avdelningar och distrikt.

Det är alltid bra
att ha ett nära samarbete med Förbundet, men ponera att man vill ha ”basen” i sin förening, hur ställer det sig då, tänker jag i skrivandets stund?
En annan fråga som också dyker upp gäller en del av det administrativa. Hur kommer det att se ut med kanslier och kanslipersonal till exempel? Har svårt att tänka mig att allt detta läggs på en person eller arbetsgrupp. Jag känner mig osäker vad gäller allt det ”praktiska finliret” när det kommer till det administrativa.

I övrigt ser jag positivt på att frågan om framtiden ligger uppe på bordet den är så pass viktig. Om vi bara är villiga att öppna upp på olika sätt (vilket jag tycker att vi sakta men säkert börjar göra) och har högt i tak så tror jag att DHR på många sätt kommer att hänga med i utvecklingen och in i framtiden.

Taggar: DHR

Text:

Kommentarer är avstängda.