Handikappförbunden bojkottar otillgänglig riksdag from Albert Martinsson on Vimeo.

– HSO var inbjudna till utfrågningen men när vi insåg att den skulle hållas i lokalen vid Mynttorget 1 som har en otillgänglig huvudentré avanmälde vi oss, säger Maria Johansson, förbundsordförande i DHR som tillsammans med RTPs ordförande Pelle Kölhed skulle representera HSO vid utfrågningen som hölls i Skandiasalen i riksdagens lokaler.
Innan utfrågningen startade i morse stod de båda utanför ingången till lokalen för att protestera mot den bristande tillgängligheten.

Till lokalen finns visserligen
en separat entré som är tillgänglig. Den ligger ungefär tio meter till vänster om huvudentrén. Men Maria Johansson tycker inte att den är ett godtagbart alternativ.
– Det ställs högre krav på riksdagen, det ställs så höga krav det bara går. Enligt Handisams riktlinjer för tillgänglig statsförvaltning, som ju har ganska många år på nacken nu, så ska alla entréer och framför allt huvudentrén vara tillgänglig. Och kan man ordna så att alla kan använda det som har varit huvudentré så får man helt enkelt flytta huvudentrén, säger Maria Johansson.

Utfrågningen arrangeras av Trafikutskottet med anledning av kaoset i tågtrafiken under förra vintern.

Den här artikeln har följande taggar:
tillgänglighet, riksdagen, Maria Johansson, Pelle Kölhed

Text:

Kommentarer är avstängda.