Debattvinjett för thelma Henrysson på SJ med bild på SJs loggaFör ungefär ett år sedan togs alla rullstolslyftar på X 2000 ur bruk på grund av ett fel på en lyft.
Säkerheten för våra resenärer kommer alltid först och därför tog vi detta beslut.
SJ har köpt in nya lyftar, som nu håller på att monteras på alla X 2000 och arbetet  kommer att vara klart till årsskiftet..

Upphandling, produktion
och leverans av lyftarna har tyvärr tagit längre tid än vi först räknade med. Vi har också gjort omfattande säkerhetskontroller.
Under tiden som lyftarna varit ur bruk har vi använt de mobila lyftar, som finns på större stationer. Från övriga stationer har vi erbjudit taxi till närmaste station med lyftar.
Vi vet att denna lösning inte varit optimal, men vi har gjort allt vi kunnat för att man som rullstolsburen ska kunna ta tåget.
Om ett par veckor när de nya rullstolslyftarna är på plats, ska allt fungera som vanligt igen.
 
SJ beklagar att människor
i rullstol ännu inte kan åka i 1 klass, där det finns en konferenskupé eller i vagnen där Bistron finns.
När X 2000 en gång beställdes var kraven att en rullstolsplats ska finnas ombord. Placeringen av denna plats blev naturligt i 2 klass, eftersom de flesta människor vill åka 2 klass och inte 1 klass. När en andra rullstolsplats skapades fanns det inget alternativ än att ha platsen i samma vagn. Det var dessutom krav från handikapporganisationerna att platserna skulle vara i samma vagn.

Tidigare artikel: "Ställ in alla X 2000-tåg" »
 
Den här artikeln har följande taggar:
SJ, X 2000, tillgänglighet

Text:

Kommentarer är avstängda.