Stockholms stadshusStaden får priset Tillgänglig resa 2009 med motiveringen att man med ett "målmedvetet arbete och en genomtänkt strategi visat vägen för hur man kan arbeta för att skapa ett samhälle tillgängligt för alla".

1998 beslutade Stockholm att staden ska arbeta för att bli världens mest tillgängliga huvudstad till 2010. För att nå målet har man sedan år 2000 avsatt 100 miljoner kronor per år för att förbättra tillgängligheten runt om i staden.

SKL anser att Stockholms sätt att arbeta med tillgängligheten kan stå som modell även för mindre kommuner. "Genom att sätta upp långsiktiga mål och anta tuffa utmaningar har man skapat det engagemang och den insikt som är nödvändig för att nå resultat", skriver organisationen i motiveringen.

Det är inte första gången Stockholm får pris av SKL för sitt tillgänglighetsarbete. 2005 fick man SKLs och DHRs gemensamma pris "Årets tillgänglighetskommun" för sitt tillgänglighetsprojekt.

Priset Tillgänglig resa delas ut av SKL till någon som genomfört insatser för att förbättra möjligheten av resa för personer med funktionsnedsättning. Förra året gick priset till länstrafiken i Kalmar.

Den här artikeln har följande taggar:
tillgänglighet, stockholm, SKL

Text:

Kommentarer är avstängda.