Debattvinjett med bild på Rolf H JohanssonSedan några år tillbaka finns en landsorganisation som heter Förbundet rörelsehindrade (FÖR) vars  styrelse består av f.d och aktiva DHR-medlemmar. Organisationens program är i princip en kopia av DHRs program men på en viktig punkt skiljer de sig från oss, de arbetar helt utan fast anställd personal och ombudsmän. Men lyckas trots detta att, med hjälp av modern teknik, nå fram med sitt budskap till flera tongivande partier i vår riksdag.

Detta arbete sker enligt uppgift på deras hemsida helt av eget intresse att förändra förutsättningar för personer med rörelsehinder.
FÖR har dessutom två typer av medlemskap. Fullvärdig medlem med rösträtt och stödjande medlem utan rösträtt.

Med denna typ av arbete kunde DHR sänka medlemsavgiften och låta den i huvudsak gå till avdelning för utveckling av deras arbete. Det är kanske dags att kopiera något som tydligen attraherar både gamla och nya DHR medlemmar.
Jag tycker det är dags att våga ta de riktigt spännande stegen till förändring eller våga diskutera dem i en öppen dialog. Vad har FÖR gjort som gör att de lyckats?
 
Rolf H Johansson var tidigare ledamot i DHRs förbundsstyrelse

Tidigare debatt:

Taggar: DHR

Text:

Kommentarer är avstängda.