Ett utsnitt av en bild av en flagga med FNs logga på
Det är gott om
internationella "dagar" just nu. Vi har just passerat internationella Aids-dagen och i slutet av nästa vecka skymtar internationella dagen för mänskliga rättigheter. Men däremellan ska vi hinna med FNs internationella dag för personer med funktionsnedsättning som infaller i morgon lördag 3 december.

I år är temat för dagen "Tillsammans för en bättre värld för alla: Inkludering av personer med funktionsnedsättning i utvecklingen".
FNs hemsida kan man läsa en lista över olika aktiviteter som dagen till ära genomförs runt om på klotet. Här kan man till exempel läsa att en grupp ungdomar i Indien kommer att framföra en sång som skrivits utifrån årets tema och att det i Malysia hålls en teckningstävling på temat "Färgsätt möjligheterna". I Uganda sänder en ungdomsorganisation en särskild radiosändning på en populär frekvens om villkoren för unga människor med funktionsnedsättning.

Några svenska aktiviteter finns inte med på FNs lista. Här verkar dagen inte få någon större uppmärksamhet, i alla fall inte i aktiviteter riktade mot allmänheten.
I stället är det seminarierummet som gäller.

I Stockholm arrangerar
Handikappförbunden och Nordens välfärdscenter ett seminarium i Kulturhuset om "den svenska funktionshinderspolitiken i ljuset av internationell utveckling".
Under tre timmar levereras både erfarenheter av den norska diskrimineringslagstiftningen och inblickar i arbetet med EUs föreslagna antidiskrimineringsdirektiv. Dessutom blir det debatt om företagens sociala ansvar utifrån ISO 26000 och funktionshinderrörelsens framtida delaktighet i samhällsutvecklingen.
Hela seminariet går att följa via webben.

Använd gärna kommentarsfältet till att tipsa om andra evenemang under funktionshinderdagen.

Taggar: FN, Handikappförbunden

Text:

Kommentarer är avstängda.