Vi känner inte igen oss i det regeringen målar upp i sin uppföljning av nationella handlingsplanen för handikappolitiken. Det skriver organisationerna i ett debattinlägg sedan regeringen presenterat sin uppföljning av den nationella handlingsplanen för handikappolitiken.

Organisationernas kritik
mot uppföljningen byggs under med de erfarenheter man dagligen möts av vad gäller otillgängliga byggnader, miljöer, kommunikationer och tjänster etc och menar att regeringen uppvisar en senfärdighet som är svår att förstå. 

Istället för att presentera olika framtida strategier är det är dags för regering och opposition att formulera tillgänglighet för den verklighet vi lever i, menar de undertecknande organisationerna. Vi vill före valet veta hur den framtida handikappolitiken kommer att se ut, om ett förbud mot diskriminering kommer att genomföras och hur vi kommer att kunna påverka den politik som ska genomföras.

De undertecknande förbunden är Förbundet Rörelsehindrde, DHR, NHR, RTP, Stil och Intressegruppen för Assistansberättigade.
Läs hela debattinlägget

Den här artikeln har följande taggar:
val 2010, nationella handlingsplanen, tillgänglighet

Text:

Kommentarer är avstängda.