Debattvinjett med bild på Eva BjörkForskningen säger att det i särklass vanligaste skälet till att en person blir medlem i en organisation är att någon frågat dem. Det är den personliga kontakten som är grunden för medlemsvärvningen. Då känns det viktigt för oss inom Synskadades Riksförbund att uppmuntra de medlemmar som vill och orkar ta kontakt med personer som också är synskadade men ännu inte medlemmar.

Vår ambition är att informera de blivande medlemmarna om vår medlemsnytta, som bland annat innehåller juridiskt stöd, barnläger och möjlighet att kunna resa med ledsagare. Vi behöver också funktionärer i vår organisation, vilket ger många av våra medlemmar meningsfulla aktiviteter och får dem att känna sig behövda. Att få en lott som tack för att man kontaktat en person och värvat henne/honom som medlem tycker vi är ett bra sätt att visa vår uppskattning.

Många av våra medlemmar säger efter något år att de beklagar att de inte blivit medlemmar tidigare efter att synskadan inträffat. Vi vet att medlemskap i Synskadades Riksförbund betyder väldigt mycket för många av våra medlemmar – de håller sig informerade, får sociala kontakter och har någonstans att vända sig när de får problem med kommuner och myndigheter.

Eva Björk är verksamhetsledare på Synskadades Riksförbund

Läs mer:
Forskare: Fel väg att rekrytera medlemmar med lotter »
DHR: Saken viktigare än lotter »

Taggar: handikapprörelsen, Synskadades riksförbund

Text:

Kommentarer är avstängda.