Paralympicsmästaren siktar högre


Lars "Lövis" Löfström är mångfaldig guldmedaljör och har rest 600 mil genom Europa på rullstol. Nu ger han sig i kast med en ny utmaning.

Många tränar fortfarande för lite


Trots rapporter om onödig ohälsa bland personer med funktionsnedsättning "befrias" barn från idrottslektionerna och tillgängliga jympa-pass ställs in.

Han simmar mot London 2012


På bara några år har Christoffer Lindhe etablerat sig som en simmare i världsklass. Nu siktar han på Paralympics 2012.

Hos Tommy är särlösningen norm


– Det här är ingen serietillverkning. Vi får hit rör av titan som vi bockar, svetsar och bearbetar till individuellt anpassade rullstolar, säger Tommy Olsson.

Unikt bragdguld glädjer många


Skytten Jonas Jacobsson får Svenska Dagbladets guldmedalj 2008. Det är första gången utmärkelsen går till en representant för handikappidrotten.

Lite sport – mycket funktionshinder


Det blir mycket funktionshinder och lite sport när elitidrottare med funktionsnedsättningar skildras i medierna, vilket nästan bara händer i samband med Paralympics. Samtidigt kan kvinnliga idrottare med funktionsnedsättning ses som mindre avvikande och mindre som objekt.

Kina laddar för förändring


Paralympics i Peking sätter ett högst nödvändigt fokus på förhållandena för funktionshindrade i Kina. SHT har mött några av dem som satsar på att göra sitt land stolt och som hoppas att spelen ska bidra till att förbättra deras villkor.